Zeven culturele blokkades … waardoor spirituele mensen machteloos blijven – Meditatie 2

Je mag spirituele energie niet voor jezelf of voor wereldse doelen gebruiken. Spirituele krachten zijn bedoeld om puur en belangeloos voor het welzijn van anderen in te zetten. Anders maak je misbruik van krachten en verval je tot zwarte magie…

Is dat wel zo?

Ik ga je leren dat je spirituele krachten wel degelijk voor jezelf én voor wereldse doelen kunt inzetten. Hierdoor draag je bij aan een betere wereld en wordt de materialisatie van spirituele energie een selectiecriterium :-).

Hoezo dan?

Spirituele energie dient de evolutie van mensen en van de planeet. We zijn niet uit de hemel gevallen om een karmische straf uit te zitten. Wij lopen hier allemaal rond op aarde met een kosmisch contract in onze achterzak hoe wij de wereld een beetje beter gaan maken. Om dit te verwezenlijken heeft het universum behoefte aan krachtige mensen!

Ont-wikkel je Zelf

butterfly_unfoldingDe eerste opdracht die het universum je geeft is om de uitdagingen in je leven te gebruiken om sterk te worden. In elke levenservaring zit een enorm groeipotentieel besloten. We krijgen allemaal stuk voor stuk soms enorme harde klappen van het universum te voorduren, omdat er op dat moment van ons een verruiming van ons bewustzijn gevraagd wordt waardoor we de wereld kunnen verbeteren.

Spirituele energie voor jezelf gebruiken betekent dat jij dat groeipotentieel gaat aanboren en gebruiken voor jezelf en voor het vervullen van jouw levensopdracht in dienst van het grotere geheel.

Spiritualiteit en werk

biospiralIn mijn vorige nieuwsbrief gaf ik je een meditatie mee om je bewust te maken van de spirituele energie die in alles doordringt. Wanneer alles doordrenkt is van bewustzijn, dan geldt dat ook voor elk product dat je koopt en elk product dat je maakt. Wanneer jij met hart en ziel werkt aan het vervullen van jouw levensmissie, dan is jouw werk hier automatisch een uitdrukking van, en worden jouw producten de dragers van deze energie in de wereld.

Meditatie 2

Neem deze week eens een heel simpel gebruiksvoorwerp als meditatieobject. Het kan de pen zijn waarmee je schrijft, of een bord uit de kast, of je eten… Hoe eenvoudiger en alledaagser hoe beter. Volg in je fantasie eens de weg terug hoe dit voorwerp tot stand kwam. Waar komen de grondstoffen vandaan? Wie hebben eraan gewerkt? Uit welke motieven komt het voorwerp voort? Wat waren de levensomstandigheden van de mensen die jouw voorwerp maakten? Kortom: uit welke ingrediënten van het kosmisch bewustzijn is jouw voorwerp opgebouwd, en welke energieën draagt het bij zich?

In LVX
Ina Custers van Bergen

p.s. Wanneer je met dit soort oefeningen de diepte in wilt, dan is de Solo Magical Training wellicht iets voor jou.

biological_weapon_chanel_nr5

Advertenties

Over Ina Custers

Ina Custers van Bergen helps professionals to connect to their spiritual resources, by means of meditation and spiritual exercises, so that their lives become magical! As the head of the Hermetic Order of the Temple of Starlight she developed the Solo Magical Training, a powerful spiritual system that helps professionals preventing the 'is-this-all-there-is-crisis' and realising their spiritual ambitions. Ina combines the "Art of Feeling Good" with coaching. On her website and on facebook you can read about the Solo Magical Training, the Inner Temple Training, the Magical Master Classes, the Magical Temple Retreats, coaching, lectures and other activities. http://inacusters.com/
Dit bericht werd geplaatst in Blog posts en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zeven culturele blokkades … waardoor spirituele mensen machteloos blijven – Meditatie 2

  1. Hallo Ina,
    Dank voor je blogpost. Ik ben het sprekende voorbeeld van iemand die zich voortdurend
    ont-wikkelt en ik vind dat ook mijn verantwoordelijkheid. Daarom ben ik zo’n krachtig mens waarover je spreekt. Groeten, Kees

  2. Ina Custers zegt:

    Hoi Kees, fijn om te horen; en het verbaast me niets 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s