Communicatie met de Secret Chiefs

Terwijl Nick Farrell naast zijn telefoon zit te wachten totdat hij wordt opgebeld door een Secret Chief, schudden wij onze hoofden. Wie zijn ‘wij’? De geinitieerden en de Secret Chiefs van de Hermetic Order of the Temple of Starlight. Wij noemen ze anders. Wij noemen ze ‘Inner Plane Contacts’. Binnen ons system van magie zijn ze zeer realistisch en zeker niet abstract.

Door: Ina Custers van Bergen

dionAllereerst wil ik Nick bedanken voor zijn samenvatting van Dion Fortune’s werk, want zijn uitstekende artikel “The democratic secret chief: Dion Fortune’s view” is de kapstok voor dit artikel. Dus gebruik ik enkele quotes van zijn artikel:

‘De ideeën over de Secret Chiefs werden door de Britse vrouwe der magie Dion Fortune verder ontwikkeld tot iets dat zelfs verfijnder was dan hetgeen de Theosofie voorbracht. Fortune beschouwde de Meesters of de Contacten als het belangrijkste deel van magie. Maar in plaats van ze te beperken voor gebruik van de leiders van een orde, maakte zij hen tot een structureel onderdeel van de training van iedere student. ’ (1)

Zijn de Secret Chiefs vandaag de dag nog actief?

Ook tegenwoordig is dit nog steeds het geval. Historisch gezien ontwikkelde de Hermetic Order of the Temple of Starlight zich uit Dion Fortune’s lineage. De training – en vooral de Solo Magical Training – heeft tot doel de student te helpen zijn eigen Inner Plane Contacten te ontwikkelen. Dit wordt systematisch opgebouwd en door de jaren heen is gebleken dat studenten zich ontwikkelen via een gelijk en voorspelbaar patroon.

“Haar system van drie graden onderstreept het belang van de contacten. In de eerste graad leert een student de theorie van de magie en begint om zijn helderziende vermogens te ontwikkelen, die noodzakelijk zijn om contact te maken met hun astrale meester. In de tweede graad beginnen de studenten basale praktische magie te beoefenen met als doel het spirituele contact met de meester te verdiepen. Vervolgens zouden ze een “unreserved dedication” aan deze meester afleggen om tezamen de training voort te zetten. Met de derde graad zouden ze samenwerken met de meester om hem in zijn werk te assisteren.” (2)

Wat gebeurt er in een gecontacteerde orde?

Zoals Nick beschrijft bestaat de eerste fase van de training uit het ontwikkelen van de spirituele vaardigheden met als doel een beginnend contact te initiëren. Gedurende de jaren verdiept dit contact zich en introduceert de Meester meer Inner Plane Beings aan de studenten.

Het is fascinerend om door de jaren heen te observeren hoe de boodschappen van een specifieke Meester in golven komen en zich op een gelijksoortige manier aandient bij de verschillende mensen die in staat zijn om de boodschap op te pikken.

Vaak zijn de lessen die uitgezonden worden meer-lagig: beginnende studenten zijn in staat om de kern van de lessen op te vangen terwijl meer geavanceerde geïnitieerde meer details en meer complexe informatie ontvangen. Op de hoogste lagen zijn de lessen abstract. Ze komen niet alleen als verbale informatie, alle zintuigen zijn betrokken, en vaak is het eenvoudiger om de Inner Plane communicatie te noteren als een hiëroglyfische tekening dan als geschreven tekst. Bij sommige mensen kan de informatie zelfs mathematisch ontvangen worden, dat is afhankelijk van hoe de ‘bedrading’ is in iemands brein.

Het is ons ook opgevallen bij diverse gelegenheden dat de teachings gelijktijdig ontvangen worden door studenten op verschillende plaatsen in de wereld die hierover geen contact met elkaar hadden.

Dit is het materiaal waardoor grote denkers geïnspireerd worden. Dit is het gebied waar Mozart op intunede toen hij hemelse muziek hoorde en deze opschreef. Dit is de plaats waar vandaan nieuwe uitvindingen ontvangen worden vanuit kosmische golflengten, waar nieuwe wetenschappelijke ideeën geboren worden in de geesten van mensen, en van waaruit nieuwe menselijke vaardigheden ontwikkeld worden. Dit deel van de occulte training werd door de gehele geschiedenis heen getraind … tot het aanbreken van het Tijdperk van de Rede.

Vergelijkbaar met Dion Fortune’s Inner Light wordt ook de Hermetic Order of the Temple of Starlight geïnspireerd door een hiërarchie van verschillende contacten, die geconsulteerd worden voor verschillende typen van magisch werk. We werken zowel met historische personen als met Goden en Engelen.

De training van een geïnitieerde

mastersWij trainen door middel van pathworkings, speciale trainingsmodulen en rituelen. Hierdoor worden de verbindingen met de Contacten getraind en leren geïnitieerden zichzelf te openen als kanalen. Dit is altijd zeer voelbaar in een werkende tempel. De overschaduwingen worden zichtbaar voor iedereen die zijn innerlijk oog een beetje ontwikkeld heeft. Wanneer de Contacten doorkomen, dan wordt de magische energie zeer sterk en meldden mensen vergelijkbare fysieke reacties.

“Gechannelde lessen waren verschillend van kwaliteit. Sommig materiaal, zoals Dion Fortune’s Cosmic Doctrine was zo obscuur dat het nauwelijks doordringbaar was. Ander materiaal was zo van de wereld dat het komisch werd.” (3)

Dit is een onderdeel van de training. Zoals Dion Fortune en Ernest Butler benadrukken, bestaat er ‘wild psychism’ en getraind psychisme. Ernest Butler stelde dat fantasie de ezel is die de ark van het verbond voorttrekt. De training begint met het omhoog halen van delen uit de onbewuste geest, en het helen van onderdrukte delen van het zelf. Maar het ontwikkelt zich verder naar soms zeer abstracte kosmische lessen. Mensen moeten leren om deze golflengte op te vangen en te begrijpen. Bovendien moeten ze leren onderscheiden wát ze precies ontvangen en zich beter op de golflengte af te stemmen; dat is een essentieel onderdeel van de training.

De baby in het badwater

“Israel Regardie zei dat hij na zijn 5=6 initiatie een persoonlijke boodschap mocht ontvangen van de Secret Chiefs van de Golden Dawn. Hij vond het waardeloos materiaal dat voortkwam uit de onbewuste geest van de channelers. Hij had soortgelijke gevoelens over Crowley’s Book of the Law, dat verkregen werd uit een vergelijkbare aanpak. Dit vooroordeel beïnvloedde verschillende stromingen binnen de Golden Dawn die deze gechannelde boodschappen compleet afwijzen. ” (4)

Dit is jammer, omdat ik van mening ben dat de Golden Dawn hiermee de baby met het badwater weggooit. Psychisme komt voort uit het onbewuste. Wanneer het gefilterd, gereinigd en gehealed wordt is het een vlijmscherp magisch precisie instrument.

De onbewuste geest is het beginpunt, en uiteraard komt er in het begin persoonlijk en onderdrukt materiaal naar boven. Maar wanneer de geïnitieerde het Maxim ‘Ken uzelve’ leert toe te passen tijdens de speciaal ontworpen meditaties, dan beginnen eerst de verschillende delen van zijn eigen geest te communiceren als entiteiten, en persoonlijke problemen beginnen te healen.

Vervolgens worden de diepere delen van de psyche gecontacteerd, de delen waarmee een persoon op onbewust niveau in continue communicatie staat met de levende wereld rondom hem. Het is daar waar de persoonlijke grenzen overschreden worden en de communicatie met de externe entiteiten begint.

Ontmoeting met de Inner Plane Contacts op fysiek niveau

walter-e-butler“Wat Fortune niet vermeldt is het idee van fysieke Secret Chiefs. Alles op aarde dat special was kon initiëren, en ze vermeldt niet dat ze ontmoetingen had met secret chiefs in het park.” (5)

Waarom zou je een Inner Plane Contact in het park willen ontmoeten wanneer er zoveel communicatie is, en zoveel synchroniciteit die volgt? Wie zou Dion Fortune, Ernest Butler of mij geloven wanneer ik zou beweren dat de intensiteit van het contact zo sterk kan worden dat de Inner Plane Master bijna aanraakbaar wordt?

Ik herinner me duidelijk de intensieve conversatie die ik had toen ik de markt in Rotterdam bezocht. Hij werd zo reëel dat ik afgeleid werd en niet genoeg alertheid kon opbrengen voor het verkeer.

‘Nu moet je de rest van je les maar voortzetten wanneer we weer thuis zijn, want anders lig ik straks onder een auto.’

‘Na al deze eeuwen van interactie met mensen, ben ik nog steeds niet gewend aan jullie fysieke tijdgebonden omgeving. Ik kom snel weer terug’…. en hij verdween onmiddellijk, om zijn conversatie voort te zetten precies waar hij gebleven was …. enkele nachten later tijdens een lucide droom.

In LVX
Ina Custers van Bergen
En de Inner Plane Master of the Hermetic Order of the Temple of Starlight

p.s. Wanneer je de diepte in wilt, dan is de Solo Magical Training wellicht iets voor jou.

(1) – (5): Nick Farrell: “The democratic secret chief: Dion Fortune’s view

Advertenties

Over Ina Custers

Ina Custers van Bergen helps professionals to connect to their spiritual resources, by means of meditation and spiritual exercises, so that their lives become magical! As the head of the Hermetic Order of the Temple of Starlight she developed the Solo Magical Training, a powerful spiritual system that helps professionals preventing the 'is-this-all-there-is-crisis' and realising their spiritual ambitions. Ina combines the "Art of Feeling Good" with coaching. On her website and on facebook you can read about the Solo Magical Training, the Inner Temple Training, the Magical Master Classes, the Magical Temple Retreats, coaching, lectures and other activities. http://inacusters.com/
Dit bericht werd geplaatst in Blog posts en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s