Wat heb je in godsnaam aan dat gezweef?

Ik ben heel blij met het feit dat wetenschappers tegenwoordig de effecten van meditatie op het brein onderzoeken, door het onderzoek naar Mindfulness.  Door dit soort onderzoeken worden de positieve effecten die mensen ervaren door meditatie-trainingen zoals de Solo Magical Training,  eindelijk wetenschappelijk onderbouwd.

mindfulnessIk heb wel een serieuze kanttekening bij de manier waarop dit wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd: wetenschappers strippen eerst de meditatie van zijn religieuze inhoud. Gelukkig zijn de effecten van meditatie nog steeds te meten binnen een wetenschappelijke context ondanks een ernstige verminking van de methoden.

Ik heb door mijn jarenlange ervaring met meditatietrainingen gemerkt dat die religieuze inhoud het allerkrachtigste aspect van meditatie is, omdat het diep ingrijpt in de processen die lopen in het onderbewustzijn van het brein. Ik daag daarom wetenschappers uit om niet de religieuze inhoud uit de meditatiemethoden te strippen, maar zichzelf te ontdoen van hun eigen vooroordelen ten aanzien van religie, en er eens met andere ogen naar te kijken.

Ik begeleid inmiddels twintig jaar lang studenten, die mediteren volgens bepaalde vastgestelde methoden, en op dagelijkse basis verslag doen van hun ervaringen in meditatie-dagboeken. Hierdoor heb ik een zeer gedetailleerd beeld gekregen van het proces van meditatie in de verschillende fasen van de spirituele ontwikkeling.

Waarom is juist die religieuze inhoud zo belangrijk?

Al sinds de oertijd behoren magiërs en mystici tot de hoogst opgeleide mensen van onze samenleving. Ze hebben hun ervaringen en de trainingen die ze geven vastgelegd in boeken en schilderijen. Ook hebben ze hun achtergrondvisie opgeschreven: ze beschrijven de visioenen die ze ervaren tijdens hun mystieke reizen. Ze worden daarbij gegidst door goden, engelen en innerlijke leraren.

Een meditatietraining geeft je in toenemende mate toegang tot oerprocessen die zich afspelen diep in de menselijke geest. Deze oerprocessen zijn zó belangrijk, dat ze door de eeuwen heen ‘heilig’ zijn verklaard.

Meditatie ontdoen van zijn religieuze achtergrond is het kind met het badwater weggooien. Hoe sta jij hierin? Worstel jij met het gevoel dat er ‘meer’ is, en weerhouden jouw opleiding en opvoeding je ervan om tot volle bloei te komen? Het zou je kunnen helpen, wanneer je je houding ten aanzien van religieuze processen eens onder de loep neemt, en je blik richt op de oorsprong en de werking van dit soort beelden.

Meditatie geeft toegang tot wat ik de ‘Matrix van menselijke gezondheid’ ben gaan noemen. Dit zijn de menselijke gedragspatronen voor zowel individuen als sociale groepen, die mensen en samenlevingen vanaf de oertijd tot en met nu gezond hebben gehouden. Menselijke oerpatronen die telkens hebben geholpen om onszelf te ontwikkelen.  Kun jij met andere ogen naar deze ‘heilige’ structuren te kijken?  Durf jij te onderzoeken hoe jij als individu hiervan kunt profiteren? Je zult ervaren hoe dit werk aan jezelf  ten goede komt aan jouw dierbaren,  jouw werk  en jouw waarde die jij toevoegt aan de samenleving.

In LVX

Ina Custers van Bergen

Magister van de Hermetic Order of the Temple of Starlight.

Wil je meer weten over de Solo Magical Training, klik dan hier Dit is de link naar de video over het wetenschappelijk onderzoek naar Mindfulness: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1015195-het-geheime-leven-ons-brein-default-brain

Advertenties

Over Ina Custers

Ina Custers van Bergen helps professionals to connect to their spiritual resources, by means of meditation and spiritual exercises, so that their lives become magical! As the head of the Hermetic Order of the Temple of Starlight she developed the Solo Magical Training, a powerful spiritual system that helps professionals preventing the 'is-this-all-there-is-crisis' and realising their spiritual ambitions. Ina combines the "Art of Feeling Good" with coaching. On her website and on facebook you can read about the Solo Magical Training, the Inner Temple Training, the Magical Master Classes, the Magical Temple Retreats, coaching, lectures and other activities. http://inacusters.com/
Dit bericht werd geplaatst in Blog posts en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wat heb je in godsnaam aan dat gezweef?

  1. dharmakaya zegt:

    Wat schrijf je dat weer daadkrachtig en uitdagend!
    Dharmakaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s