De zeven fouten die spirituele zoekers maken, in plaats van hun pad te vinden: Tip 7

In mijn vorige nieuwsbrief vertelde ik mijn belangrijkste tip voor een spirituele training, zoek spirituele scholing binnen een Traditie. Op die weg zijn er valkuilen. Zou jij meer willen weten om deze valkuilen te vermijden?

Wanneer je je spirituele zoektocht serieus neemt, dan wil je toch geen tijd en geld verspillen door te verdwalen op een ondoorzichtige markt!

film setVeel spiritualiteit die wordt aangeboden heeft iets weg van een filmdecor. De voorkant is prachtig, maar achter de voordeur zit er geen diepere kennis. Als spirituele zoeker kun je verdwalen, je gaat van het ene decor naar het andere, en verlaat telkens teleurgesteld de set. Uiteindelijk denken veel mensen dan dat het allemaal nep is.

Waarom is er zo weinig kennis over spiritualiteit?

Zowel in de Oosterse als in de Westerse Tradities waren tempels altijd besloten. Je kon alleen toegang krijgen door de eerste test met succes te doorstaan: To Know, To Dare, To Will and to be Silent. ‘We werpen geen parels voor de zwijnen’, was de algemene mening, en slechts degenen die aantoonden het juiste karakter te hebben, kregen toegang tot ECHTE kennis. Die kennis geeft macht en mag niet in de verkeerde handen terecht komen.

De zoektocht naar perron 9 ¾

platform 9 3/4De Oosterse Tempels begonnen vanaf de 70’er jaren hun kennis naar buiten te brengen. De Westerse Tempels openen hun deuren nu ongeveer zo’n tien jaar. Een Westerse Tempel vinden is moeilijk temidden van de tegenwoordige New Age hypes, wanneer je de criteria niet weet om onderscheid te maken. Het is net zoiets als wanneer je Perron 9 ¾ moet vinden, zonder dat je een idee hebt waar je moet zoeken. Dat is een onmogelijke opgave. Uiteindelijk kun jij (nog) niet toveren?

Tip 7: Hoe weet je of je niet met een New Age hype te doen hebt?

  1. Kijk of er over jouw interessegebied oudere boeken te krijgen zijn, boeken van vóór de jaren ‘60. Tussen 1850 en 1960 kwamen de eerste adepten sinds de Renaissance weer naar buiten met boeken: dikke onbegrijpelijke pillen om te verstouwen. Het gaat er nu niet om dat je de inhoud begrijpt, maar of ze er zijn, en dat je namen keert van mensen die dit schreven.
  2. Die generatie leidde studenten op die ook uitgroeiden tot adept. Deze generatie adepten verspreidden de praktische technieken door boeken, workshops en trainingen. Hun namen werden tussen 1950 en 2000 publiek.
  3. Nu begint er de volgende generatie adepten scholen uit te bouwen, zij zijn bezig met de professionalisering van spirituele trainingen.

Als zoeker kun je eenvoudig nagaan waar potentiele leraren zelf zijn opgeleid, en welk niveau van opleiding ze hebben. Daar zijn grote verschillen tussen. Op basis daarvan kies je bij wie je gaat trainen.

In LVX
Ina Custers van Bergen
Magistra van de Hermetic Order of the Temple of Starlight®

P.s. Wanneer je een weekendretraite wilt doen, en de kracht, schoonheid en effectiviteit van de Westerse Mysterietraditie wil ervaren, dan kun je je nu nog inschrijven voor de workshop ‘De Magisterie van de Hemel.’ Er zijn nog enkele plaatsen open. De prijs van deze workshop is nu nog EUR 395,oo (bed en board inbegrepen). Binnenkort gaat die prijs omhoog. Schrijf je daarom nog deze week in wanneer je van dit aanbod gebruik wilt maken.

P.P.s. Perron 9 3/4 is de plek vanwaar Harry Potter reisde naar Zwijnstein, het perron ligt op Kings Cross Station in London.

Over Ina Custers

Ina Custers van Bergen helps professionals to connect to their spiritual resources, by means of meditation and spiritual exercises, so that their lives become magical! As the head of the Hermetic Order of the Temple of Starlight she developed the Solo Magical Training, a powerful spiritual system that helps professionals preventing the 'is-this-all-there-is-crisis' and realising their spiritual ambitions. Ina combines the "Art of Feeling Good" with coaching. On her website and on facebook you can read about the Solo Magical Training, the Inner Temple Training, the Magical Master Classes, the Magical Temple Retreats, coaching, lectures and other activities. http://inacusters.com/
Dit bericht werd geplaatst in Blog posts en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De zeven fouten die spirituele zoekers maken, in plaats van hun pad te vinden: Tip 7

  1. Ik heb het weer met veel plezier gelezen. Inderdaad zie je door de bomen het bos niet meer, teveel mensen willen meeliften op de interesse in spiritualiteit, met als enig doel zichzelf te verrijken.

  2. Ina Cüsters zegt:

    Er komen nog meer tips, waardoor je hopelijk het pad door het bos weer gaat zien 🙂 Het probleem zit niet alleen in het verrijken, maar ook in wat ‘ego-inflatie’ genoemd wordt. Ik wil met mijn blogs bereiken dat je ook met vertrouwen in verbinding kunt komen met de schoonheid en de vervulling van het spirituele pad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s