Zeven culturele blokkades waardoor spirituele zoekers denken dat magie bijgeloof is – Meditatie 3

De beroemde Paracelcus dacht dat je op magische wijze epilepsie kon genezen door de hoorn van een eenhoorn te vermalen in een vijzel. Dat is toch kwakzalverij?

ParacelcusHeel lang zijn belangrijke magische boeken van grote geleerden onder het stof geraakt in de bibliotheken van de wereld. De magische grimoires van de middeleeuwen tot en met de Renaissance liggen nog steeds grotendeels onontdekt en ondergewaardeerd in de kelders van onze musea, in de vooronderstelling dat dit materiaal niet de moeite waard is om te vertalen en te bestuderen.

De moeilijkheid van deze boeken is dat om ze te begrijpen, moet je hele andere hersengebieden trainen. In onze tijd wordt de rationele kant van ons brein voortdurend getraind. In de oude tijden werden gebed en meditatie als cruciaal ervaren om de werkelijkheid te begrijpen, en leidden tot inzichten over de Goddelijke Natuur van de wereld om ons heen.

Ora Et Labora

Om de boeken van de middeleeuwse Alchemisten, Magiërs en Astrologen te begrijpen moet je hun methoden volgen, namelijk het Goddelijke principe zoeken in elke verschijningsvorm die je onderzoekt. Alleen op deze manier wordt het magische verband duidelijk dat Paracelcus waarnam tussen epilepsie en een blikseminslag in een boom, en waarom hij schreef dat de genezing van deze ziekte te genezen was door de vermalen hoorn van de eenhoorn.

ora_et_labora“Alles wat er in de grote wereld is, niet meer en niet minder, is ook in het menselijk lichaam aanwezig. Dezelfde soorten hout, stenen, kruiden etc. die er in de buitenwereld zijn, zijn er ook in de mens, alleen niet in dezelfde gedaante als in de elementen…

Wie in staat is de gedaanten ervan in het menselijk lichaam te herkennen – dus: dit is de saffier in de mens, dat de mercurius, dit de cipres, dat flos cheiri etc. – die heeft het boek van het menselijk lichaam juist bestudeerd en doorgrond.”

Paracelcus

Gelukkig worden de Magische Grimoires de laatste paar jaren weer serieus genomen. Maar om de pareltjes eruit te halen, is het noodzakelijk om de rationele geest even terzijde te schuiven, en de spirituele kant van het brein te weer trainen, en een bewustzijnsverschuiving te maken naar een bezielde werkelijkheid, en dan zul je gaan ervaren dat Magie geen bijgeloof is, maar dat het écht werkt!

Meditatie 3

De werkelijkheid is niet materieel maar spiritueel. Materie is gestold bewustzijn. De spiritualistische visie zegt: God is comateus in stenen, slaapt in planten, droomt in dieren en is wakker in mensen.

In LVX
Ina Custers van Bergen

p.s. Wanneer je deze omslag wilt maken om ook de bezielde werkelijkheid te gaan ervaren, dan is de Solo Magical Training misschien wel iets voor jou?

Advertenties

Over Ina Custers

Ina Custers van Bergen helps professionals to connect to their spiritual resources, by means of meditation and spiritual exercises, so that their lives become magical! As the head of the Hermetic Order of the Temple of Starlight she developed the Solo Magical Training, a powerful spiritual system that helps professionals preventing the 'is-this-all-there-is-crisis' and realising their spiritual ambitions. Ina combines the "Art of Feeling Good" with coaching. On her website and on facebook you can read about the Solo Magical Training, the Inner Temple Training, the Magical Master Classes, the Magical Temple Retreats, coaching, lectures and other activities. http://inacusters.com/
Dit bericht werd geplaatst in Blog posts en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s